DE GROOTSTE SPAGHETTISLAG TER WERELD - De bibliotheek geeft 20 keer een spaghetti weg!

Doe mee aan de SPAGHETTI-BONNEN- ZOEKTOCHT in Bibliotheek Schaarbeek

Vanaf 10 november tot 24 november kan je in de bibliotheek komen zoeken naar één van de 20 GRATIS BONNEN die tussen de boeken, kranten, cd’s en dvd’s verstopt werden. Met deze bon krijg je op 1 december een gratis spaghetti in GC De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek).

Informeer aan de balie naar de spelregels.

Op 1 december kan je op verschillende locaties in Brussel samen spaghetti maken of gaan eten. Elk jaar organiseert BRUZZ de solidariteitsactie Brussel Helpt. Met het ingezamelde geld wordt een goed doel gesteund dat actief is rond een specifieke grootstedelijke problematiek. De opbrengst gaat dit jaar naar TADA (ToekomstATELIERdelAvenir).

TADA is een zaterdagschool voor tieners uit kwetsbare Brusselse buurten zoals Molenbeek, Anderlecht of Sint-Joost-ten-Node. School op zaterdag saai? Niets ervan. Op de TADA-school krijgen tieners elke week praktijkles van vakmannen en -vrouwen.

Verwacht geen stoffige lokalen waar tieners moeten stil zitten en zwijgen, de lokalen van TADA zijn ideeënlabo’s en experimenteerruimtes. Verpleegkundigen, computerexperts of regisseurs geven de tieners de kans zich uit te leven, nieuwe werelden te ontdekken, zichzelf te ontwikkelen. Onder het motto 'It takes a village to raise a child', trekt vzw TADA de wereld van deze tieners open, ieder weekend van het schooljaar, jarenlang.

Wat is het resultaat?

Intussen heeft TADA 285 oud-leerlingen, die elk op hun manier een voorbeeldrol proberen op te nemen in hun gemeenschap, familie of school. Bijna al die oud-leerlingen gaan tijdens de week naar de traditionele, secundaire school en blijven bovendien voor altijd lid van de TADA-community.

Die TADA-community biedt hen kansen: Oud-leerlingen Teresa en Nussaiba mochten vorige zomer naar de Amerikaanse stad Boston om er deel te nemen aan een internationaal programma voor vrouwelijk leiderschap. Die community vraagt hen ook om iets terug te doen: Tien procent van de alumni komt iedere zaterdag vrijwillig helpen om de nieuwe lichting TADA-ketjes te ondersteunen.

“We bereiken dit schooljaar ongeveer 850 tieners en hun families via onze weekendscholen en de alumni-werking,” zegt communicatie-medewerker Baptiste Erpicum van TADA. “We openen in oktober een vierde zaterdagschool en onder voorbehoud van het tijdig vinden van de (humane en financiële) middelen zal TADA ook een vijfde zaterdagschool openen in Schaarbeek in de herfst van 2019. Tegen 2020 wil TADA graag 1500 tieners en families bereikt hebben. Tegelijkertijd hopen we met onze kleine organisatie ook indirecte impact te hebben, door aan de basis te staan van een grote beweging richting meer betrokkenheid van de burgermaatschappij/het bedrijfsleven bij het onderwijs van onze (kwetsbare) jeugd”, zegt Erpicum.